Veelgestelde vragen

Wat moet u doen bij autoschade? En wat moet u dan doen …

Schade aan je wagen is en blijft een vervelende zaak en gebeurt meestal onverwacht. Soms zijn er gewonden bij betrokken en is het aangeraden snel te handelen. In andere gevallen gaat het om parkeerschade, en is het snel handelen minder belangrijk.

Je gaat dan normaal gezien je schade gaan melden aan je verzekeraar of makelaar en deze brengen ons op hun buurt op de hoogte, via hun eigen systeem. Zodat we de herstelling kunnen en mogen uitvoeren.

U geeft dan zelf aan dat u uw herstelling bij Carrosserie Vandenbussche wilt laten herstellen.

Om u het al wat makkelijker te maken, hebben we hieronder al een paar belangrijke vragen opgesomd met de nodige informatie, zo weet u dan wat u moet doen in geval van schade.

U dient uw autoschade zo spoedig mogelijk aan te geven bij u verzekeraar of makelaar. Vond het schadegeval in het weekend plaats dan mag u deze op maandag gaan melden. Het is belangrijk om schade aan te geven dat u het Europees aanrijdingsformulier invult en dat deze door de 2 betrokken partijen wordt ondertekend.
Depannage Coornaert 056 / 41 48 51 (Wevelgem)
Depannage Van Looy 056 / 40 00 69 (Rekkem)
Deppanage D'Heedene Kris 056 / 49 00 62 (Gullegem).
Belangrijkste is altijd volledig het Europees Aanrijdingsformulier in te vullen. Wijs de tegenpartij erop dat hij/zij het door beiden ondertekent formulier zo snel mogelijk aan de verzekeraar moet bezorgen. Laat het schadebedrag door een erkend autoschadebedrijf ( bij voorkeur Carrosserie Vandenbussche) opmaken. De verzekeraar zal , afhankelijk van het bedrag, een expert aanstellen of foto expertise laten uitvoeren.
Als de schade bij ons wordt hersteld hebt u recht op een vervangwagen.
Economisch of financieel totaal verlies betekent dat de herstelkosten en de wrakwaarde van het voertuig bij elkaar zijn opgeteld en hoger zijn dan de dagwaarde van uw voertuig. Met andere woorden, het financieel niet meer de moeite waard om uw wagen te laten repareren. U krijgt dan in dit geval de dagwaarde van het voertuig uitgekeerd van uw verzekering. De dagwaarde is het gemiddeld bedrag van de in- en verkoopprijs van uw voertuig, in samenspraak door de expert en de verzekerde. De wrakwaarde is de waarde van het voertuig in de toestand van het niet herstelde voertuig.
Technisch totaal verlies houdt in dat het technisch niet meer verantwoord is om het voertuig te herstellen. Uw voertuig is niet meer geschikt voor een verantwoord verkeersgebruik.
U kunt zeker en vast telefonisch een afspraak maken, al vragen wij liever dat u eerst eens langskomt om de schade van uw voertuig te kunnen bekijken zodat eventuele onderdelen al op voorhand kunnen besteld worden. Hier wordt ook een schatting gemaakt van de mogelijke herstelkosten. In overleg wordt dan een afspraak vastgelegd voor het herstel van uw voertuig. Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat alle onderdelen aanwezig zijn in het bedrijf en uw voertuig op de geplande leveringsdatum klaarstaat voor gebruik.
U heeft het inschrijvingsbewijs en de groene kaart van uw voertuig nodig. Het is belangrijk deze mee te brengen , anders kan dit vertraging veroorzaken voor de herstelling van uw wagen.
U kunt zeker en vast elke werkdag en zaterdagvoormiddag zonder afspraak bij ons langskomen om de schade op te meten. U krijgt dan een vrijblijvende offerte van de schade en u kunt vervolgens beslissen of u schade aan uw voertuig door ons wenst te laten herstellen.

Stel je vraag